Sök efter företag
Namn, Bransch, Personer, Orgnr
Var?
Ort, Riktnr, Postnr

Resia förvärvar Örebro Resebyrå

Publicerad av Resia AB 2012-05-02 07:03:33

Resebyråkedjan Resia AB förvärvar Örebro Resebyrå. Örebro Resebyrå är en renodlad affärsresebyrå som från och med den 15 maj 2012 integreras i Resia Örebro. De två personer som idag äger Örebro Resebyrå följer med över till Resia.

- I en så stor stad som Örebro ser vi stora möjligheter att öka våra marknadsandelar. Vi är därför väldigt glada över att få införliva Örebro Resebyrå i vår verksamhet. I botten finns två företagskulturer som liknar varandra, med samma syn på vikten av starkt lokalt engagemang och en nära relation till kunden, säger Bo Jakobson, försäljningsdirektör på Resia.

Resia Örebro etablerades 1990 och har haft en mycket god utveckling sedan starten. Idag står försäljningen till affärskunder för hälften av omsättningen och den andra hälften av försäljningen till privatkunder. Genom förvärvet av Örebro Resebyrå stärker Resia Örebro sin ställning inom affärsresor med målet att expandera och kunna hjälpa fler lokala företag med deras resor. Örebro Resebyrå omsätter cirka 25 miljoner kronor.

- Det här känns som ett naturligt steg i vår utveckling. Vi har alltid haft fokus på att utvecklas i takt med marknaden för att skapa en modern affärsreseverksamhet och genom Resia får vi möjlighet att erbjuda våra kunder en effektiv organisation med bra tekniska system. Dessutom är varumärket starkt, med värderingar som stämmer överens med de vi själva alltid har jobbat efter, säger Leif Broman på Örebro Resebyrå.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk